Bygg en mätstation

Kom igång

Skriven av
  • Luftdaten.info
  • Hannes Ebner

Monteringen är utformad så att alla kan bygga en mät­station. Med endast 7 kopplings­kablar och 2 bunt­band gör du ett utvecklings­kort och en sensor till en mät­station.

Innehållet i dessa instruktioner är baserade på motsvarande instruktioner på tyska på luftdaten.info. Det finns även alternativa instruktioner i ett utskriftsvänligt format som har tagits fram av projektet LoV-IoT.

Bild på färdig mätstation

Längre ned finns en lista med alla delar som behövs, samt rekommenderade inköpsställen om man befinner sig i Sverige. Gå direkt till avsnittet “Färdiga paketeringar” nedan om du är intresserad av att köpa ett helt kit.

Film

Om du hellre vill titta på en videoinstruktion så har Christopher Kullenberg spelat in en film där han visar hur man bygger en mätstation.

Färdiga paketeringar

  • r-pi.se erbjuder färdiga paket som innehåller alla delar som behövs. Uppge koden “LUFTDATA” när du beställer och KKSB donerar en slant till föreningen Luftdata.
  • Vi anordnar workshops där vi försöker tillhandahålla alla delar antingen till självkostnadspris eller kostnadsfritt om vi lyckas hitta en sponsor för workshopen. Håll koll på nyhetsflödet och Facebook-gruppen för att få uppdateringar om planerade workshops!

Inköpslista

Har du hittat nån bra källa för en byggdel? Hör av dig till info@luftdata.se så lägger vi till infon här.


Nästa steg: Installera firmware